Rådgivningsenhetens tjänster

Vi ses på Kommunmarknaden 18–19.9.2024

Kommunmarknaden ordnas än en gång i Kommunernas hus i Helsingfors i september. Rådgivningsenheten för offentlig upphandling deltar liksom tidigare år bägge dagarna.  

Välkommen på våra aktuella miniseminarier och på seminariet som ordnas av Samarbetsforumet för offentlig upphandling. Programmet är på finska.

Vårt program

Vårt programutbud är likadant under bägge dagarna, onsdag 18.9 och torsdag 19.9 kl. 11.45–12.45 i mötesrum B3.6. Våra seminarier hittar du också på Kommunmarknadens webbplats och i mobilapplikationen under rubriken Aktuellt om offentlig upphandling

Vi talar bland annat om de planerade ändringarna av upphandlingslagen och läget med lagberedningen. Vi går också som vanligt igenom aktuell rättspraxis. Det detaljerade programmet publiceras närmare evenemanget.
Du behöver inte anmäla dig till enskilda seminarier, men om du vill undvika trängsel vid ingången till Kommunernas hus kan du anmäla dig på förhand till Kommunmarknaden.

Läs mer om Kommunmarknaden

Onsdag 18 september kl. 14.00–15.00, mötesrum A3.23

Samarbetsforumet för offentlig upphandling: Livskraft och besparingar inom offentlig upphandling

Kom och hör hur man inom åtgärdsprogrammet Hankinta-Suomi (Samarbetsforumet för offentlig upphandling) har utvecklat ett kostnadsvärderingsverktyg för bättre upphandlingar. Programmet innehåller också en översikt över projektet för en informationsresurs för offentlig upphandling.

Talarna är sakkunniga från FM och olika organisationer inom upphandling. Programmet är på finska.

Vi publicerar rådgivningsenhetens presentationsmaterial på denna sida inom en vecka efter Kommunmarknaden.

Frågor kring tillämpningen av upphandlingslagen och förfaranden vid offentlig upphandling

Vi betjänar upphandlande enhet i ärenden som gäller offentlig upphandling, speciellt rådgivning om lagstiftningen. Vi rekommenderar att du i första hand använder vår serviceadress.